Home
 

home page

Van harte welkom op de website van de Stichting Hondekop.

 

Donateursrit 17 december

Treinstel 766 reed afgelopen zomer de eerste donateursrit sinds de opknapbeurt. Tijd om een andere traditionele rit in ere te herstellen en wel de:

 

Oliebollenrit

op zaterdag 17 december 2016


Op die dag geniet u van de in topconditie verkerende Hondekop 766 en van een heerlijke oliebol.

 

Route

De rit begint vroeg, om plm. 9.00 uur met een vertrek vanaf Utrecht Centraal. Via Hilversum (evt. opstapplaats) wordt Amsterdam Centraal bereikt (ook een opstapplaats), waarna via een nog te bepalen route doorgereden wordt richting Haarlem (laatste opstapplaats). Via Leiden Centraal wordt koers gezet naar Alphen aan den Rijn. Medio 2017 zal de dienstregeling tussen Alphen en Gouda zodanig verdicht zijn, dat een extra trein hier niet meer past.

Na opnieuw kopmaken in Gouda wordt koers gezet naar Schiedam Centrum en vanaf daar voert de rit naar Hoek van Holland; op dit traject zal na maart 2017 nooit meer een ‘heavy rail’-trein rijden. Opnieuw kopmaken en via Rotterdam Centraal naar Roosendaal. In Roosendaal (evt. uitstappen) wordt de laatste maal kopgemaakt voor een rit via ’s-Hertogenbosch (uitstappen) naar eindpunt Utrecht Centraal; aankomst plm. 18.00 uur.

 

Meer informatie en het inschrijfformulier staat op http://www.mat54.nl/parser.php?action=article&articleid=196&languagekey=nl 

 

Verslag heropening station Breda

In het weekend van 10 en 11 september 2016 was treinstel 766 te gast bij de opening van het vernieuwde station van Breda. De 766 stond volop in de belangstelling en we bedanken de bezoekers voor de vele enthousiaste reacties. Het verslag staat hier.

 

 

 Verslag donateursrit 2 juli 2016

Op zaterdag 2 juli werd na 6 jaar weer een donateursrit gereden met treinstel 766. Het treinstel was enige dagen daarvoor al overgebracht van Leidschendam naar de Watergraafsmeer. Het treinstel reed als ledig materieel van naar Wormerveer waar werd kop gemaakt en het treinstel naar Zaandam reed waar de 766 onder grote belangstelling werd binnengehaald.

 

Vanuit Zaandam vertrok de 766 als TunnelExpress, metaforisch voor het onbekende zwarte gat genaamd revisie waarbij vooraf niet kon worden overzien hoe het zou aflopen. Vanuit Zaandam voerde de rit via de Hemtunnel en de Schipholtunnel naar Den Haag HS waar een half uur tijd was voor foto’s. Via de Rijswijktunnel en de Willem van Oranje tunnel bij Delft werd Rotterdam bereikt waar alweer een half uur foto stop werd gebruikt. De fotostops werden door het technisch team gebruikt om onder andere de temperatuur van de aspotten te controleren. Alles hield zich prima. De volgende bestemming was Eindhoven, dat via de Willemspoortunnel en de spoortunnel bij Barendrecht en Best bereikt werd. Te Eindhoven werd snel kop gemaakt en reed het treinstel wederom door de spoortunnel bij Best waarna via ’s Hertogenbosch, Arnhem en Deventer uiteindelijk Zwolle werd bereikt. In Zwolle was weer een korte fotostop. Daarna begaf de 766 zich op onbekend terrein, het was de eerste keer dat het treinstel over de Hanzelijn van Zwolle naar Lelystad reed. Via Almere werd eindbestemming Amsterdam CS bereikt alwaar een cameraploeg van SBS 6 TV-opnames maakte.

 

Vanuit de trein was goed te zien dat de 766 ondanks 6 jaar afwezigheid nog steeds onverminderd populair is. Op vrijwel ieder station stond wel een treinspotter de trein op te wachten. Mooi waren ook de blikken van nietsvermoedende reizigers op het moment dat zo’n ongebruikelijke trein langs rijdt. Op Rotterdam CS was zelfs een nietsvermoedende reiziger ingestapt die zich verbaasde over het mooi en schoon de trein was.

 

Een fotoverslag van de rit staat hier.

De uitzending van Hart van Nederland is via de volgende link te bekijken http://www.hartvannederland.nl/nederland/2016/markante-museumtrein-op-het-spoor/


Red de Hondekop-vier 766: wordt donateur!

Door de hulp van de donateurs en vrijwilligers van Stichting Hondekop is het mogelijk geweest, de 766 en het beneluxtreinstel voor sloop te behoeden en een tweede leven als museumtreinstel te geven. Het zijn de enige nog bestaande beneluxtreinstel, de enige Hondekop-vier dat tevens het langste museumtreinstel van Nederland is. Meer informatie over donateur worden vindt u hier.

 

De Stichting Hondekop is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling!  

 

Steek je liever de handen uit de mouwen? We zijn op zoek naar gedreven en enthousiaste vrijwilligers die kunnen helpen met organisatorische werkzaamheden en vrijwilligers die kunnen helpen bij de revisie van het Beneluxtreinstel.


Trein huren?

Wilt u voor een speciale gelegenheid een rit maken met onze mooie oude 766?
Dat kan! Vrijwel het gehele Nederlandse spoorwegnet staat tot uw beschikking. Het treinstel kan op vrijwel alle elektrische spoortrajecten (met uitzondering van de Betuweroute en de HSL Zuid) en stations in Nederland rijden. Van Groningen tot Maastricht, van Enschede tot Den Haag, van Den Helder tot Vlissingen. Uw eigen trein wordt ingepast in de dienstregeling van het overige treinverkeer. Professioneel en bevoegd treinpersoneel staat tot uw dienst. 

 

De 766 is te huur voor bedrijven en particulieren. Een huwelijksrit, een afscheids- of personeelsfeest, speciaal vervoer etc., bijna alles is mogelijk, inclusief uw cateringwensen. Onder meer de TROS, de Maag Lever Darm Stichting, NS Reizigers, Iglo/Mora, Cosmo Trucks (DAF-bedrijfswagendealers), Servex en diverse scholen die de 766 voor hun schoolreis nodig hadden, gingen u als huurder al voor. De opbrengsten uit de verhuur van ons stel besteden wij aan het behoud van dit knap stukje Nederlands industrieel erfgoed.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met verhuur@mat54.nl.

 

Wij zien u graag aan boord van ons treinstel!

 

 

 

Stichting Hondekop op Marktplaats

U kunt bulletins, foto's, ansichtkaart, cabineritten en andere spullen op Marktplaats kopen. De opbrengst komt ten goede van de stichting Hondekop.

Zie Marktplaats. 

De Stichting Hondekop wordt ondersteund door QRail, makelaar in rollend materieel en juridische advisering in rail.

 

Zoeken op de website

Nieuw

Donateursrit 17 december 2016
Op 17 december 2016 wordt opnieuw een donateursrit gereden met het treinstel 766.
(Maandag 21 november 2016)
Lees meer >>
766 bij opening station Breda
Op 10 en 11 september was het hondekoptreinstel 766 aanwezig zijn bij de festiviteiten ter gelegenheid van de opening van het nieuwe station Breda.
(Donderdag 29 september 2016)
Lees meer >>
Donateursrit 2 juli 2016
Verslag van de donateursrit van 2 juli 2016 - Eerste donateursrit met 766 in 6 jaar tijd
(Maandag 4 juli 2016)
Lees meer >>
Meer >>

Mat54 Facebook

Prins Bernard Cultuurfonds Mondriaanstichting Roestrijden.nl Sponsor ons, en uw logo wordt hier geplaatst
Officiële website van de Stichting Mat´54 Hondekop-vier en Stichting Expoitatie en Onderhoud Mat´54